Kaffe er på mode, og især kaffekapsler og kaffepuder har fundet vej til danskernes hjerter. Både kapsler og puder til Nespresso, Tassimo eller Senseo er blevet voldsomt populære.

Filterkaffe og nescafe er i mange danske hjem og på danske arbejdspladser blevet erstattet af smarte kaffemaskiner, der anvender kaffekapsler eller kaffepuder til at brygge en fantastisk kop kaffe. Ja, måske tænker du, at det er noget fancy noget, men der er rent faktisk en årsag til, at kaffekapslerne og kaffepuderne har fundet vej til vores hjerter.

Selvom vi ikke helt selv vil indrømme det, så er det blandt andet vores dovenskab, der er en af årsagerne til, at kaffekapslerne og kaffepuderne er blevet så populære. Det er netop fordi, at når du brygger en kop kaffe med en kapsel eller en kaffepude, så skal du blot putte en kapsel i maskinen og trykke på knappen. 30 sekunder efter står du med en lækker kop kaffe i håndenDet går altså meget hurtigere end at brygge en kande filterkaffe. Nescafe er måske ligeså hurtig at lave, men her spiller kvaliteten på kaffebønnen ind. For kaffekapslerne og kaffepuderne er udover at være hurtige at brygge også fyldt med rigtig god kvalitetskaffe. Du kan tydeligt smage forskel på en billig nescafe og en god kop kaffe fra kapsel eller kaffepude. Og det tager ikke længere tid at brygge.

Nemt, hurtigt, smagfuldt og holdbart

Der er naturligvis flere grunde til at kapselmaskinerne er blevet så populære på kaffemarkedet. Som nævnt før gør maskinerne det nemt og hurtigt for den enkelte at få en god kop kaffe. Hos mange kaffedrikkere har kapselmaskinerne fuldstændig overtaget og erstattet almindelig pulverkaffe derhjemme.

Udover at det er nemt og hurtigt, så spiller holdbarheden også en rolle, når det kommer til kaffekapslernes popularitet på markedet. En kaffekapsel beholder den gode smag i helt op til flere måneder, mens almindelig pulverkaffe allerede efter nogle uger kan miste noget af den gode kaffesmag. For dem der ikke drikke kandevis af kaffe, kan det derfor være svært at bruge en hel pose pulverkaffe, før smagen bliver dårligere.

En smagfuld og perfekt kop kaffe kræver den rette dosering. Når du bestiller en espressokaffe af den ene eller anden art, når du tager på cafébesøg, så får du en kop kaffe, hvor mængden af kaffe er nøje målt. Det er oftest meget besværligt at dosere korrekt, når der skal doseres til filterkaffen. Men her har kaffekapslen igen en fordel. Den indeholder en korrekt og nøje afmålt kaffemængde, der giver dig en glimrende smagsoplevelse hver gang, du brygger den.

Derudover findes der jo mange forskellige varianter af kaffekapslerne. På den måde kan du nemt variere mellem de kaffevarianter, som du allerbedst kan lide. Til forskel for filterkaffen, hvor de færreste har flere forskellige kaffetyper stående.

Til sidst er det værd at nævne, at der er minimal rengøring, når det gælder kaffekapselmaskiner.

Kapslernes ulemper

Systemet med kaffekapsler og kaffepuder har altså sine fordele. Men ligesom med så meget andet, så findes der naturligvis også ulemper. De to helt store ulemper ved kaffekapslerne er prisen og miljøet.

Hos mange kaffedrikkere er det nok prisen, der er den største ulempe. Kaffekapselløsningen er langt fra billig, og ofte er den helt op til fem gange dyrere end ved brug af filterkaffe.

For at sætte prisen lidt op mod hinanden, så anslår man, at en gennemsnitlig kaffedrikker bruger omkring tusind kroner om året på filterkaffe. Derimod bruger du et sted i mellem 3.000 og 6.000 kroner om året, hvis du drikker kapselkaffe. Prisen er altså høj, men kvaliteten på kaffen er også noget helt andet. Nogle foretrækker derfor at benytte kapselkaffen, når de skal forkæle sig selv lidt ekstra med en god kop kaffe.

Den anden store ulempe er, at kapslerne belaster miljøet. Kapslerne er lavet af aluminium eller plast. Ved brug af kapslerne vil der altså samles en enorm mængde af aluminium og plast, da kaffen er pakket meget ind i forhold til de få gram kaffe, der er i hver kapsel. Det er naturligvis ikke godt for miljøet. Derfor har Nespresso og andre kaffekapselproducenter valgt at indkøre en ordning, hvor de kan genbruge kaffekapslerne.

Nespresso – den populære kaffekapselproducent

Nespresso er nok en af de mest kendte brands indenfor kaffekapselmaskiner. De begyndte for 30 år siden med idéen om, at alle skulle kunne brygge den perfekte kop espresso ligesom de professionelle baristas. Efterfølgende er det blevet en af de måder, som mange kaffeelskere nyder deres daglige kaffe på.

Med deres eksklusive brand har Nespresso fået en god plads i markedet og er nok den største virksomhed, når vi taler kaffekapsel-branchen. Derfor svarer prisen også til brandet, da det er lidt dyrere kaffemaskiner, som man køber hos dem. Dog er designet utrolig flot, hvor flere af modellerne rent faktisk minder om en rigtig espressomaskine. Nogle af modellerne har sågar integreret mælkeskummer.

Nespresso-maskiner kan kun lave enten espresso eller lungo espresso. Der findes dog tonsvis af smagsvarianter, så du får intet problem med at finde en smag, som behager din gane.

Kaffekapslerne til en Nespresso-maskine koster mellem 3 og 4 kroner, men du kan også købe kopikapsler, der oftest er en krone billigere. Kapslerne kan både købes i et supermarkede eller på nettet.

Dolce Gusto fra NESCAFÉ

NESCAFÈ har også udviklet et kapselsystem. Et godt teknologisk system og et flot design skaber tilsammen kaffemaskinerne NESCAFÈ Dolce Gusto.

NESCAFÈ Dolce Gusto er kaffemaskiner, der kan give dig velsmagende kaffe hver gang, mens maskinernes fantastiske design gør, at det ikke er grimt at have dem stående fremme i køkkenet.

Kaffebønnerne til deres tilsvarende kaffekapsler er blevet valgt nøje ud. De er tørret i solen og bliver forarbejdet, således at de kan give dig den ultimative smagsoplevelse. Kaffebønnerne bliver ristet på nøjagtige temperaturer, der skaber de udsøgte varianter af luksuskaffe til din kaffemaskine.

Nogle af deres populære kapselvarianter byder på stærke espressos, indbydende chokolader og skummende latte macchiatos. Det er kaffe, der vil forkæle dine smagsløg og spare dig for en tur til byen, da det bringer cafékaffen hjem til din dagligstue.

Tassimo – det billige kapselsystem

Tassimo har også et stort udvalg af smagsvarianter til deres maskiner. De har både kaffe, mælkedrikke, kakao og te. Du kan altså lave alverdens varme drikke til morgenmaden eller aftenhyggen.

Det unikke ved Tassimo er deres mælkekapsler til at lave cappucino eller latte-drikke med. Dog er mælkedrikkene dobbelt så dyre end kapsler med almindelig espressokaffe i.

Ellers fungerer Tassimo-maskiner på samme måde som konkurrenternes. Du indsætter kapslen og trykker på knappen. Kort efter har du en dejlig kop kaffe i hånden. Det der dog adskiller Tassimo fra nogle af de andre mærker, er prisen.

Tassimo-maskiner er ganske billige. De findes helt ned til 600 kroner, hvilket er en god pris på en kaffemaskine med kapselsystem. Deres tilhørende kaffekapsler kan købes overalt i forskellige supermarkeder, hvilket også gør det nemt at have en sådan maskine stående derhjemme.

Fordelene ved Tassimo er altså prisen. Både maskine og kapsler er til at betale. Det der dog er mindre godt, er at der ingen beholder er til brugte kapsler, og maskinen skal derfor tømmes, hver gang den bruges.

Senseo – Den gode nordiske kaffesmag

I Norden har vi en klar opfattelse af, hvad god kaffe er. Senseo fremstiller en række varianter, der forsøger at tale direkte til den skandinaviske kaffeånd. Kaffen ristes mørkere, og det er typisk måden skandinaviere nyder deres kaffe.

Seneo-kaffe indeholder kaffe fra Arabica og Robusta-kaffebønner. De rister bønnerne mørkere, hvilket vil sige, at kaffen får en mere intens og kraftig smag.

Den helt store forskel fra Senseo og for eksempel Nespresso og Tassimo er, at Senseo-maskiner bruger kaffepuder. De benytter kaffepuder, da de mener, at kaffens smag og aroma holder bedre i lufttætte poser.

Køb en kaffemaskine, og kom i gang

Hvis du nyder en god kop kaffe, og hvis du elsker at forkæle dig selv, så er kapselsystemet vejen frem. Smagsoplevelsen er fantastisk, og varianterne er uendelige. Godt nok er prisen noget dyrere end almindelig filterkaffe, men helt ærligt det er det værd.

Kaffen smager bare bedre. Den smager nærmest af ægte cafékaffe fra en rigtig espressomaskine, og hvorfor ikke nyde én lækker kop kaffe i ny og næ, som man sætter stor pris på?

Vi vil råde dig til at finde en kaffekapselmaskine, hvis du elsker kaffe ligeså meget som vi gør. Om det er Nespresso, Tassimo, Dolce Gusto eller Senseo, er helt og holdent op til dig. De har hver deres fordele og ulemper, så det er med at finde frem til, hvilken du vil værdsætte mest, og naturligvis, hvilken du har råd til.

Overvej et abonnement på kaffekapsler

Hvis du har et fast forbrug af kaffekapsler, er der flere steder hvor du kan tilmelde dig et abonnement, så du hver måned (eller et andet interval) får tilsendt en passende mængde kaffekapsler. Det virker på samme måde som en måltidskasse der bliver leveret hver eller hver anden uge, bare med kaffekapsler i stedet.